وسایل مورد نیاز:
- شابلون
- رنگ اکریلیک (پایه آب)
- غلطک از جنس فوم، قلم مو
- سینی غلطک
- چسب کاغذی نیم-چسب
- دستمال کاغذی یا پارچه ای
شروع به کار
ابتدا فام رنگ مورد نظر خود را که مناسب اجرای شابلون روی دیوار میباشد و هماهنگی با محیط اجرا دارد انتخاب کنید.
،از تمیز بودن دیوار مطمئن شوید. شما میتوانید بر روی انواع سطوح از جمله : رنگ روغنی، رنگ اکریلیک (پایه آب)، رنگ پلاستیک، چوب، مبلمان، کاغذ دیواری، پارچه،… شابلون را اجرا کنید.
شابلون را در موقعیت مورد نظر روی دیوار قرار دهید و با استفاده از چسب کاغذی نیم-چسب به دیوار بچسبانید.
در صورت در دسترس نبودن چسب کاغذی نیم-چسب، چسب کاغذی معمولی را یکبار به سطحی (موکت، پارچه،…) بچسبانید تا چسب آن کم شود. سپس از آن استفاده کنید.
حدود ۲ یا ۳ قاشق از رنگ اکریلیک (پایه آب) خالص را داخل ظرف پلاستیکی یا سینی رنگ بریزید. با حرکت غلطک در رنگ آن را آغشته به رنگ کنید.
سعی کنید از غلطک فوم استفاده کنید زیرا که جذب رنگ کمی دارد و از شره کردن رنگ جلوگیری میکند.
حالا غلطک را چند نوبت روی دستمال کاغذی یا پارچه ای حرکت دهید تا رنگ اضافی غلطک گرفته شود. غلطک باید تقریبا خشک به نظر برسد. به خاطر داشته باشید رنگ کمتر بهتر از رنگ بیشتر است.
اجرای شابلون با غلطک
با استفاده از غلطک و با فشار کم تا متوسط شابلون را رنگ کنید. فشار زیاد ممکن است باعث شره رنگ شود. مراقب باشید غلطک شما از حاشیه شابلون خارج نشود.
شما به راحتی میتوانید با بلند کردن یک سمت شابلون و دیدن زیر آن وضعیت کار را کنترل کنید. چیزی که دیده میشود مناسب است؟ آیا میزان فشار و رنگ کافی است؟ اگر میزان رنگ هنوز کم است، شابلون برگردانید و چند نوبت دیگر با غلطک به آرامی و با فشار کم رنگ کنید.اجرای شابلون با رنگ روشن بر روی دیوار با رنگ تیره ممکن است به بیش از ۲ دست رنگ احتیاج داشته باشد. پس از اجرای هر دست رنگ چند دقیقه صبر کنید تا رنگ کمی خشک شود سپس دست بعد را آغاز کنید.
حالا میتوانید شابلون را بردارید و از نتیجه کار لذت ببرید. توجه کنید: شابلون را سریع برندارید و به آرامی این کار را انجام دهید، زیرا ممکن است که چسب کاغذی بخشی از رنگ زیر را با خود بردارد.
با جابجایی و تکرار شابلون، طرح خود را گسترش دهید. لازم نیست شابلون ما بین هر اجرا شسته شود. هر شابلون میتواند بدون نیاز به تمیز شدن تا چند بار اجرا شود. اگر قصد دارید شابلون را با رنگ دیگری تکرار کنید، مطمئن شوید که رنگ قبلی روی شابلون کاملا خشک شده است. اگر میخواهید شابلون را به صورت آینه ای برگردانید و اجرا کنید، بهتر است قبلا شابلون را بشوئید.
اگر نیاز به استراحت در بین کار دارید، غلطک را با استفاده از نایلون پلاستیکی کاملا بپوشانید تا رنگ آن خشک نشود.
رنگ اکریلیک
رنگ اکریلیک رنگی شیمیایی که با خواص دوام و درخشندگیش نخست در صنعت اتوموبیل سازی به کار رفت و اخیراً نیز در انواع نقاشیها مورد استفاده قرار گرفتهاست. رنگ اکریلیک به آسانی در آب حل میشود، زود خشک میشود و سطحی سخت و آسیبناپذیر به وجود میآورد. رنگهای اکریلیک بسیار متنوع هستند و برای ایجاد بافت در سطوح مناسبند چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک میشوند. رنگ اکریلیک انعطافپذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله سطوح گچی داخل ساختمان و سطوح سیمانی نمای ساختمان قابل استفاده است. رنگهای اکریلیک پایه آب نسل جدید از رنگهای ساختمانی میباشند که با توجه به مسائل زیستمحیطی و عدم استفاده از حلالهای آلی و مواد مضر کاربردی این نوع رنگها روبه افزایش است. بطوریکه به تدریج جایگزین مناسبی برای رنگهای روغنی الکیدی میباشند.
ویژگی های رنگ اکریلیک
این رنگها بسیار متنوع هستند. این رنگهای نسل جدید برای ایجاد پوشش بافت در سطوح مناسبند چون غلظت بالایی دارند و به سرعت خشک میشوند و بو ندارند. رنگ اکریلیک انعطافپذیر است و به همین علت روی تمام سطوح از جمله سیمانی، گچی، صفحات کناف، و هر سطح دیگری قابل اجرا هستند و پوشش ضد رطوبت ایجاد میکنند قابل استفاده است. درمقابل نور خورشید یا uv مقاوم هستند و درنتیجه بسیار عمر بالایی دارند.
این نوع رنگ دارای خواص زیر است:
قابلیت شستشو. سرعت خشک شدن بالا. سهولت اجراء و قابل رقیق شدن با آب. مقاومت فوقالعاده در برابر سایش. مقاومت در برابر اشعه خورشید یا uv یا نور ماوراء بنفش. سازگار با محیط زیست. قدرت پوشانندگی بسیار عالی. بدون بوی نامطبوع. ساخته شده از بهترین مواد اولیه و تکنولوژی بالا. عدم ایجاد حساسیت. مناسب برای سطوح گچی، سیمانی، آجری. زود خشک میشوند و خواص ضد باکتری و کپک دارند.
معایب رنگ آکریلیک آب پایه: چنانچه با قلم مو بروی سطوح صاف و صیقلی اعمال شوند رد قلمو مشخص خواهد بود و همیشه توصیه میشود که این رنگ با غلطک رنگ اجرا شود.
1. کلید و پریزها را باز کنید
ابتدا هر چیزی که روی سطح دیوار قرار دارد شامل کلید، پریز، ترموستات و ... را باز کنید تا به سطحی هموار برسید. هر چیزی را که نمیتوانید از روی دیوار باز کنید بعدا میتوانید با چسب کاور کنید.1. کلید و پریزها را باز کنید
2. مبلمان را بپوشانید
وسائل اتاق را به فضائی دیگر انتقال دهید و اگر کمبود فضا دارید مبلمان را در مرکز اتاق قرار دهید و روی آن را حتما با پارچه و یا نایلون بپوشانید. اگر رنگ اکریلیک روی سطحی ریخته شود قابل پاک کردن نمیباشد.
3. کف اتاق را بپوشانید
کف اتاق را حداقل به فاصله یک متر از دیوارها با روزنامه یا نایلون کاور کنید.
4. دیوارها را تمیز کنید
با استفاده از دستمال و مقداری مواد شوینده دیوار ها را از دوده و چربی تمیز کنید.
5. سطوح همجوار را با چسب کاغذی بپوشانید
قرنیزها، دور تا دور سقف و دیگر سطوحی که نمیخواهید رنگی شوند و یا میخواهید از طیف رنگ دیگری برای رنگ آمیزی آنها استفاده کنید را با چسب کاغذی بپوشانید تا غلطک رنگ به هنگام کار کردن روی آنها نرود.
6. اجرای پرایمر
سطوحی که تا حالا رنگ نشده است را با اجرای یک دست پرایمر آماده رنگ آمیزی کنید.
پرایمر را با حدود 20 درصد آب مخلوط نمائید و توسط غلطک یک دست روی کل سطوح اجرا کنید. استفاده از پرایمر باعث میشود که پوشش دهی رنگ بیشتر شود و با رنگ کمتری دیوارها رنگ شوند که باعث صرفه جوئی در هزینه ها هم میگردد.
پرایمر را در کنج ها توسط قلمو اعمال کنید.
حدود 1 ساعت صبر کنید تا پرایمر خشک شود.
رنگ مورد نظر خود را از مراکز ترکیب رنگ کامپیوتری خریداری کنید.
ابتدا کنج ها را توسط قلمو رنگ کنید.
رنگ اکریلیک را توسط غلطک رنگ به صورت حرف انگلیسی M یا W روی سطح دیوار اجرا کنید. برای دست اول طوری اجرا کنید که کل سطحی که آغشته به پرایمر بوده است کاور شود. بعد از حدود 1 ساعت دست دوم را اجرا کنید تا رنگ به صورت یکنواخت روی کل سطوح دیده شود. برای رنگهای تیره ممکن است نیاز باشد 3 دست رنگ آمیزی انجام شود.
سطح رنگ اکریلیک بعد از 1 ساعت خشک میشود و اگر به آن دست بزنید دستتان رنگی نمیشود ولی مغز رنگ اکریلیک حدود 1 هفته طول میکشد تا خشک شود بنابراین تا 1 هفته نباید سطح رنگ شده را تمیز کرد و یا به دلیلی خیس کرد.